Kontakta oss!

Tel: 070-3612881
eller 070-3208875

info@crosskartpro.se
facebook

MEN;www.crosskartpro.seY

Nyheter

Guldkantat mästerskapsår för C-ProDet blev internationellt genombrott på allvar i årets säsong av Crosskart för C-Pro. Detta när Mads Pedersen från Danmark rattade sin C-Pro till seger. Men inte bara på NEZ-tävlingen i Höljes, Mads tog sedan hem hela det Nordeuropeiska Mästerskapet - och i bara farten även Danska Mästerskapet. Drygt tjugotalet förare kör nu C-Pro, inte bara i Sverige, utan även i Norge och Danmark. Enbart i SM så lade C-Pro -förarna vantarna på hela fyra av nio SM-medaljer. Bäst i från sig av alla i SM-serierna, gjorde Isac Reiersen, Östmarks MFF. Han tog sin C-Pro hela vägen till guldmedaljen i junior-SM.  Vi gör nu här en summering i ord och bild, av årets framgångsrika säsong, AV, MED och inte minst FÖR alla våra härliga förarbegåvningar, som rattar C-Pro, vårt Svenska Crosskartmärke med rötterna i Värmland.  


# 684

Mads Pedersen 650cc

Frederikshavn Sæby Auto Sport, Danmark.

Mads Pedersen triumferade på Höljesbanan efter en dramatisk final. Jyllandsbon lade där grunden till NEZ-guldet. FOTO: ANDERS EKSTRÖMMads Pedersen som tävlar för den Nord-Jylländska klubben FSAS, kan se tillbaka på 2016 med stor glädje. I stort sett allt har gått Mads väg i år. Efter lite små uppstartsbekymmer har Mads C-Pro med Chopper Works-preppad motor gått som tåget hela säsongen. 

- C-Pro och Chopper Works har levererat i år, konstaterar Mads.
Den häftigaste känslan under året kom i Höljes för Mads. I historiens ännu så länge absolut största crosskart-tävling, lyckades Mads till slut snuva märkeskollegan Andreas Carlsson på segern i den Svenska NEZ-deltävlingen.
- Det var helt klart det vildaste lopp jag kört i år, säger Mads och blickar tillbaka på A-finalen i Höljes.
Mads planer för nästa år inkluderar full säsong i Danska Mästerskapet, men också en tur tillbaka till Höljes.
- Sen får vi se, det beror lite på hur många av mina trofasta sponsorer som hänger med ytterligare ett år, avslutar Mads.
Vi ger Mads stående applåder och säger lycka till med sponsorerna. Ett bättre förhandlingsläge än det Mads har i år, är svårt att tänka sig!# 605 
Rikard Berglund 650 cc

SMK Gävle, Sverige. 

Säsongen kunde ha börjat bättre för Rikard, som redan i första tävlingen fick motorproblem. Trots detta lyckades Rikard rädda upp premiären i Haninge med reservmotor och kunde klättra upp på pallen som trea. Bottennapp blev det i Höljes, med två brutna kvalheat. Detta följde sedan Rikard upp med idel A-finalkörningar under SM-säsongen, som till slut räckte till femte plats i SM-sammandraget. I sprint regerade Berglund under året. I alla fall i de tävlingar han ställde upp. Två starter, två segrar, detta facit säger det mesta om Gävle-förarens kapacitet. Dessa segrar räckte för övrigt till fjärde plats i sprintcupen. En fjärdeplats blev det också för Rikard i årets Sprint-SM som kördes under SM-veckan i Norrköping.


# 661  

Andreas Carlsson 650 cc

Säffle MC, Sverige. 

För Säffle-sonen Andreas Carlsson har det har varit en säsong med högt tempo men samtidigt en jämnhet som få andra kunnat uppvisa. Andreas har tagit sin C-Pro till seger i alla kvalheat han kört utom två. Dessutom tog Andreas totalt fyra segrar under året. Säsongen kröntes med ett SM-guld.
- Det kändes riktigt bra med sprint-guldet under SM-veckan, säger Andreas Carlsson. 

Andreas hade även mycket goda chanser till ytterligare ett SM-guld, men segerchanserna gick  upp i rök efter en otillåten provkörning under final-tävlingen på Kägleborgsbanan, utanför Arboga.
- För att se om grejerna höll ihop efter en rejäl smäll testade jag den på allmän väg och blev utesluten av säkerhetsskäl, berättar Andreas. 

Med finalen borträknad blev det så ett nytt SM-brons för Andreas Carlsson.
# 615

Jimmie Österberg
650 cc

MK Team Treske, Sverige.

Jimmies målsättning inför säsongen var att komma in på topp fem i SM. Målsättningen såg ut att hålla i sig. Men så kom norrlandsveckan… En strålande fjärde plats i Lycksele först, men sen gick ridån ner i Skellefteå. 
- Gaswiren gick av, det var nog säsongens bottennapp, konstaterar Jimmie. 

Bästa känslan att ta med till kommande säsong var uppkörningen i Karlstad, där Jimmie började lite trevande, men gick bättre sedan. 
- Jag var sist in i B-final, men tog segern där och körde upp mig till fjärde plats i A-finalen, berättar Jimmie.


Övrigt i 650 cc

Föutom dessa förare har även Magnus Thituson, Torslanda MK och Jimmy Farsbo, Ljungsbro MK tävlat med C-pro i årets SM. Magnus slutade på 13:e plats efter avbruten SM-säsong, men tog däremot en meriterande silvermedalj i Sprintcupen. Jimmy slutade på fjortonde plats i SM-sammandraget. I Norska Mästerskapet tävlade också KNA Telemarks Finn Erik Løberg med stor framgång och tog hem fjärdeplatsen i Norska Mästerskapet. 


# 213

Markus Andersson 250 cc

MK Kopparberg, Sverige.

I årets SM-säsong har Marcus hittat den röda tråden. Från att ha varit SM-tia i fjol har Markus i år abonnerat på A-finalkörningar, kört sex av sju A-finaler och varit på pallen i tre SM-tävlingar.
- Som helhet är jag nöjd med säsongen, segern i Östmark är givetvis ensak jag tar med mig från den här säsongen, säger Markus Andersson. 
Om det inte varit för bottennappet i Lycksele så kunde  Markus mycket väl varit med i striden om SM-guldet. Nu slutade ändå Markus på en mycket hedrande brons-plats i SM och tog även hem silvermedaljen i Sprintcupen. # 237

Petter Fjelstad 250 cc
NAF Moss, Norge.

Moss-föraren Petter Fjelstad gjorde i år spontana inhopp i SM-serien, medan han fokuserade mer på Norska Mästerskapet, där han slutade på en sjätte plats. Petter berättar att han lärt mycket under säsongen och byggt upp farten. Med sig tar Petter främst med sig sin körning på Östmarksbanan under SM-deltävlingen.  

- Det var årets höjdpunkt, jag hade tempot att vara med där och kämpa bland dom bästa, säger Petter Fjelstad. 

Nu är det full fokus mot säsongen 2017 hos Fjelstad, där det blir full säsong i både Norska och Svenska Mästerskapet. Målsättningen är topp fem i båda mästerskapen.


# 265

Felicia Walfridson 250 cc

MK Ratten, Sverige. 


För Felicia Walfridson var årets säsong den första med C-Pro, något som också gjort säsongen till lite av inkörnings- och testsäsong.
- Det är ju första året och det har varit lite svårt att hitta den rätta känslan, men nu mot slutet har det gått lite bättre, tycker Felicia. 

Walfridson berömmer chassit och det känns mycket stryktåligt.
- Jag har endast två brutna heat och inget är på grund av något som gått sönder, utan enbart hopkörningar, berättar Felicia.
Slutfacit för säsongen 2016 blev en nionde plats i SM och femte plats i NEZ Championship.
Nu ställer Felicia siktet mot nästa säsong och med detta även motorbyte.
- Planen är att gå upp till 650-klassen.
Vi önskar Felicia lycka till med klassbytet och ser fram mot mer av henne på Crosskart-banorna framöver. 

 


 

# 170
Isak Reiersen 125 cc
Östmarks MFF, Sverige. 

Nykrönte Juniormästaren i Crosskart, Isak Reiersen, liknar sin säsong vid en gigantiskt berg och dalbana. Stadig uppgång i början av säsongen, för att sedan falla fritt utför i slutet av Norrlandsveckan. Isak tog fem av sex möjliga kvalsegrar där upp, men båda tävlingarna slutade med rullningar.
- Skellefteå var bottennappet, jag låg redan då efter Max, då började jag förlora hoppet lite, säger Reiersen.
Men innerst inne visste Isak att det fanns en liten chans kvar. Reiersen var dock pressad att vinna finalen, samtidigt som Max Johansson inte fick vara bättre än femma. Finalen blev en rysare som vi sent ska glömma, likt en skenande bergodalbane-final, där Isak segrade, Max slutade femma och resten är som man säger historia. Isak har nu skrivit in sig i Svensk Motorsports historieböcker för evigt.

- Målsättningen för nästa år är att försvara titeln i klassen och utvecklas med jämna resultat genom säsongen, jag hoppas också bli antagen till juniorlandslaget, det skulle betyda mycket med stöd och hjälp därifrån, avslutar Reiersen.

#124

Sebastian Enholm

Teknis MC, Sverige. 


”Sebbe” som tävlar för Örebroklubben Teknis MC, gillar sitt för året nya C-Pro chassi skarpt. 

- Det är framför allt mer lättkört och mer byggt som en tävlingsbil, konstaterar Enholm efter säsongen som gått. 
Tyvärr hade teamet problem med motorerna i början av säsongen, något som hämmade resultatmässigt. Men till norrlandsveckan och Lycksele var Sebbe med i toppen på riktigt. 

- Det var absoluta höjdpunkten på säsongen, jag var uppe i ledning i några varv av finalen, men slutade på andra plats, berättar Sebastian. 

En femteplats i SM blev slutfacit för Sebbe, som också slutade fyra i sprintcupen. Nu pågår planering för fullt i teamet för nästa säsong. Ombyggnad av startmetoderna och uppgradering av motorerna står högst på listan, rapporterar Sebbe, samtidigt som han passar på att tacka C-Pro för en fin säsong med bra service.


Övrigt 125 cc

Norrmannen Tobias G Andersen rattade hem sjätteplatsen med sin C-Pro i North European Zone Championship. En placering bättre, på femteplats, slutade Andersen i Norska Mästerskapet. En annan Andersen, men i det här fallet med förnamn Linus och klubbadress Haninge MK, tog fjortonde plats med sin C-Pro i SM. I Danska Mästerskapet slutade Nicklas Lucas Jensen på en finfin fjärdeplats.

Bilden:
Tobias G Andersen in action på Höljesbanan. FOTO: Anders Ekström

 


 

#105

Max Johansson

Idkerbergets MK, Sverige. 

Det såg länge ut som Max Johansson skulle bli detta års juniormästare i Crosskart. Mycket länge. Genom en stabil körning genom större delen av säsongen hade Max grepp om SM-guldet. Men via ett sämre resultat i Östmark fanns det möjlighet att bli omkörd i SM-tabellen. Max tappade nog egentligen guldet redan där i Östmark, utan att själv veta om det. Men det var först när dammet lagt sig efter den rafflande finalen på Kägleborgsbanan, som det var ett faktum. Max tappade guldet med en ynka poängs marginal.
- Lycksele var höjdpunkten med segern där, sen har jag ju också varit på pallen i samtliga NEZ-tävlingar i år, berättar SM- och NEZ-tvåan Max Johansson.
Max kan summera säsongen med att konstatera att han varit bästa poängplockare i samtliga serier och även tagit andraplatsen i Sprintcupen. Nästa år väntar Extreme-klassen för Max Johansson. 


Bilden: 
Max Johansson gick för seger i SM, men snubblade på mållinjen och fick ett silver med sig hem från Arboga. FOTO: ANDERS EKSTRÖMSkruvat.se  Crosskart 85cc Cup

Detta som är Svensk Motorsports verkliga plantskola för unga förare, levererade i år ett gigantiskt startfält. Deltagarantalet per tävling låg över tjugofem under hela säsongen. I denna klassen tävlade tre förare med C-pro. MK Team Westoms Alex Gustavsson tog nionde plats i cupen. På en sextonde plats hittar vi Haninge MK:s fart-drottning Felicia Lunde, som även knep sjundeplatsen i Sprintcupen. Karlstads MC:s Erik Andersson befäste 23:e plats.

Bilden:
Felicia Lunde, Haninge MK.    FOTO: ANDERS EKSTRÖM
Crosskart 40+

Haningeföraren Roger Lunde fick sin C-Pro i ordning lagom till Norrlandsveckan, där han direkt visade att han skulle bli att räkna med i klassen. En andraplats redan i första försöket, följde sedan Lunde upp med ytterligare två andraplatser och en niondeplats. Slutfacit blev nia i Cupen, trots att Roger missat de tre inledande deltävlingarna. C-Pro föraren Jon Johansson tävlande för Idkerbergets MK triumferade med segern i Sprintcupen. 

 

 

2016-12-20 @ 19:48:30
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden QQ6snX:
Kommentarer:
Fortsätt »