Kontakta oss!

Tel: 070-3612881
eller 070-3208875

info@crosskartpro.se
facebook

MEN;www.crosskartpro.seY

Nyheter

Från oss alla, till er alla, vill vi hälsa en riktigt God Jul. Vi gör det med Årskrönikan för C-Pro, om av och med er C-Proförare och C-Proteam. Ni läser den  genom att klicka på länken nedan. 

2018-12-20 @ 17:41:20

2017 läggs nu till handlingarna. Vi avslutar med att sammanfatta tävlingsåret i krönikeform. 

C-Pro -krönikan görs AV, MED och inte minst FÖR alla våra härliga förare som rattar märket.

GOTT NYTT ÅR och GOD LÄSNING!

Klicka på krönikan nedan för att öppna sjusidiga pdf:en.

2017-12-31 @ 10:52:57
Nya priser på däck och fälgar.
Däck Goldspeed och Maxxis priser enl nedan.

Goldspeed 165/70-10 Pris 1050sek
Goldspeed 225/40-10 Pris 1150sek
Maxxis 165/70-10 Pris 800sek
Maxxis 225/40-10 Pris 850sek


Under våren kommer vi få hem mer aluminiumfälgar blankpolerade i dimensioner 10 X 6,8,10
Bultcirkel är 110/4  
Dimensioner & pris se nedan.

Extra lätta fälgar
10x6 4B+2N 4/110 .160 Std. Pris 1000sek 
10x8 3B+5N 4/110 .160 Std. Pris 1100sek
10x10 4B+6N 4/110 .160 Std. Pris 1200sek

10x6 4B+2N 4/110 .190 Std. Pris 1000sek
10x8 3B+5N 4/110 .190 Std. Pris 1100sek
10x10 4B+6N 4/110 .190 Std. Pris 1200sek

10x6 4B+2N 4/110 .190 Rolled Lip. Pris 1050sek
10x8 3B+5N 4/110 .190 Rolled Lip. Pris 1150sek
10x10 4B+6N 4/110 .190 Rolled Lip. Pris 1250sek
2017-06-01 @ 21:12:30
C-Pro kommer att ha med däck och bränsle till Höljes
Äntligen start på säsongen!!
C-Pro kommer att ta med däck och Aspen bränsle till Höljes.
Och som vanligt reservdelar till våra C-Pro förare.
Väl mött i Höljes.
Önskar Tomas & Peter
2017-05-11 @ 20:23:02

 

Ytterligare ett år har snart nått sitt slut.

Crosskartsäsongen 2016 har sedan länge varit slut, men på C-Pro har vi jobbat för fullt för att komma ännu bättre förberedda till nästa säsong.

Nya kartar levereras, och andra byggs om. Allt detta ställer ännu högre krav på att vi kan serva alla våra gamla och nya förare under 2017.

Vi har under vårt andra år lärt oss mycket nyttigt, som vi tar med oss in i 2017 för att ytterligare höja oss och leva upp till vår affärsidé.

Att bygga crosskartar med hög Kvalité, Prestanda & Tillgänglighet.

Vad hände 2016?

Under våren så fick vi en återförsäljare i Norge, för att serva de C-Pro förare som kör i vårt grannland. Jack Fjelstad ”JF motor” har även varit med på de mesta SM tävlingar under 2016 med sin mobilabutik och sålt reservdelar samt tillbehör. C-Pro har även provat på att sälja bränsle, däck och fälgar mm. under året, något som har gett mersmak.


Detta händer 2017

Vi kommer att lagerföra och sälja Goldspeed och Maxxis däck och fälgar från DWT.

Sälja Aspen bränsle av alla kvalitéer, drev och kedjor. Samt lite andra spännande produkter.

Allt detta och lite till kommer vi under våren lägga upp i vår webbshop, som är planerad att starta upp senast till säsongstart. Där kommer ni även kunna köpa reservdelar till C-Pro eller detaljer för att bygga om er gamla befintliga crosskart. Allt för att vi skall öka vår tillgänglighet för er som utövare.

Med detta sagt så önskar C-Pro alla en riktigt God Jul & Gott nytt år

Vi syns 2017.

2016-12-24 @ 10:51:56
Guldkantat mästerskapsår för C-ProDet blev internationellt genombrott på allvar i årets säsong av Crosskart för C-Pro. Detta när Mads Pedersen från Danmark rattade sin C-Pro till seger. Men inte bara på NEZ-tävlingen i Höljes, Mads tog sedan hem hela det Nordeuropeiska Mästerskapet - och i bara farten även Danska Mästerskapet. Drygt tjugotalet förare kör nu C-Pro, inte bara i Sverige, utan även i Norge och Danmark. Enbart i SM så lade C-Pro -förarna vantarna på hela fyra av nio SM-medaljer. Bäst i från sig av alla i SM-serierna, gjorde Isac Reiersen, Östmarks MFF. Han tog sin C-Pro hela vägen till guldmedaljen i junior-SM.  Vi gör nu här en summering i ord och bild, av årets framgångsrika säsong, AV, MED och inte minst FÖR alla våra härliga förarbegåvningar, som rattar C-Pro, vårt Svenska Crosskartmärke med rötterna i Värmland.  


# 684

Mads Pedersen 650cc

Frederikshavn Sæby Auto Sport, Danmark.

Mads Pedersen triumferade på Höljesbanan efter en dramatisk final. Jyllandsbon lade där grunden till NEZ-guldet. FOTO: ANDERS EKSTRÖMMads Pedersen som tävlar för den Nord-Jylländska klubben FSAS, kan se tillbaka på 2016 med stor glädje. I stort sett allt har gått Mads väg i år. Efter lite små uppstartsbekymmer har Mads C-Pro med Chopper Works-preppad motor gått som tåget hela säsongen. 

- C-Pro och Chopper Works har levererat i år, konstaterar Mads.
Den häftigaste känslan under året kom i Höljes för Mads. I historiens ännu så länge absolut största crosskart-tävling, lyckades Mads till slut snuva märkeskollegan Andreas Carlsson på segern i den Svenska NEZ-deltävlingen.
- Det var helt klart det vildaste lopp jag kört i år, säger Mads och blickar tillbaka på A-finalen i Höljes.
Mads planer för nästa år inkluderar full säsong i Danska Mästerskapet, men också en tur tillbaka till Höljes.
- Sen får vi se, det beror lite på hur många av mina trofasta sponsorer som hänger med ytterligare ett år, avslutar Mads.
Vi ger Mads stående applåder och säger lycka till med sponsorerna. Ett bättre förhandlingsläge än det Mads har i år, är svårt att tänka sig!# 605 
Rikard Berglund 650 cc

SMK Gävle, Sverige. 

Säsongen kunde ha börjat bättre för Rikard, som redan i första tävlingen fick motorproblem. Trots detta lyckades Rikard rädda upp premiären i Haninge med reservmotor och kunde klättra upp på pallen som trea. Bottennapp blev det i Höljes, med två brutna kvalheat. Detta följde sedan Rikard upp med idel A-finalkörningar under SM-säsongen, som till slut räckte till femte plats i SM-sammandraget. I sprint regerade Berglund under året. I alla fall i de tävlingar han ställde upp. Två starter, två segrar, detta facit säger det mesta om Gävle-förarens kapacitet. Dessa segrar räckte för övrigt till fjärde plats i sprintcupen. En fjärdeplats blev det också för Rikard i årets Sprint-SM som kördes under SM-veckan i Norrköping.


# 661  

Andreas Carlsson 650 cc

Säffle MC, Sverige. 

För Säffle-sonen Andreas Carlsson har det har varit en säsong med högt tempo men samtidigt en jämnhet som få andra kunnat uppvisa. Andreas har tagit sin C-Pro till seger i alla kvalheat han kört utom två. Dessutom tog Andreas totalt fyra segrar under året. Säsongen kröntes med ett SM-guld.
- Det kändes riktigt bra med sprint-guldet under SM-veckan, säger Andreas Carlsson. 

Andreas hade även mycket goda chanser till ytterligare ett SM-guld, men segerchanserna gick  upp i rök efter en otillåten provkörning under final-tävlingen på Kägleborgsbanan, utanför Arboga.
- För att se om grejerna höll ihop efter en rejäl smäll testade jag den på allmän väg och blev utesluten av säkerhetsskäl, berättar Andreas. 

Med finalen borträknad blev det så ett nytt SM-brons för Andreas Carlsson.
# 615

Jimmie Österberg
650 cc

MK Team Treske, Sverige.

Jimmies målsättning inför säsongen var att komma in på topp fem i SM. Målsättningen såg ut att hålla i sig. Men så kom norrlandsveckan… En strålande fjärde plats i Lycksele först, men sen gick ridån ner i Skellefteå. 
- Gaswiren gick av, det var nog säsongens bottennapp, konstaterar Jimmie. 

Bästa känslan att ta med till kommande säsong var uppkörningen i Karlstad, där Jimmie började lite trevande, men gick bättre sedan. 
- Jag var sist in i B-final, men tog segern där och körde upp mig till fjärde plats i A-finalen, berättar Jimmie.


Övrigt i 650 cc

Föutom dessa förare har även Magnus Thituson, Torslanda MK och Jimmy Farsbo, Ljungsbro MK tävlat med C-pro i årets SM. Magnus slutade på 13:e plats efter avbruten SM-säsong, men tog däremot en meriterande silvermedalj i Sprintcupen. Jimmy slutade på fjortonde plats i SM-sammandraget. I Norska Mästerskapet tävlade också KNA Telemarks Finn Erik Løberg med stor framgång och tog hem fjärdeplatsen i Norska Mästerskapet. 


# 213

Markus Andersson 250 cc

MK Kopparberg, Sverige.

I årets SM-säsong har Marcus hittat den röda tråden. Från att ha varit SM-tia i fjol har Markus i år abonnerat på A-finalkörningar, kört sex av sju A-finaler och varit på pallen i tre SM-tävlingar.
- Som helhet är jag nöjd med säsongen, segern i Östmark är givetvis ensak jag tar med mig från den här säsongen, säger Markus Andersson. 
Om det inte varit för bottennappet i Lycksele så kunde  Markus mycket väl varit med i striden om SM-guldet. Nu slutade ändå Markus på en mycket hedrande brons-plats i SM och tog även hem silvermedaljen i Sprintcupen. # 237

Petter Fjelstad 250 cc
NAF Moss, Norge.

Moss-föraren Petter Fjelstad gjorde i år spontana inhopp i SM-serien, medan han fokuserade mer på Norska Mästerskapet, där han slutade på en sjätte plats. Petter berättar att han lärt mycket under säsongen och byggt upp farten. Med sig tar Petter främst med sig sin körning på Östmarksbanan under SM-deltävlingen.  

- Det var årets höjdpunkt, jag hade tempot att vara med där och kämpa bland dom bästa, säger Petter Fjelstad. 

Nu är det full fokus mot säsongen 2017 hos Fjelstad, där det blir full säsong i både Norska och Svenska Mästerskapet. Målsättningen är topp fem i båda mästerskapen.


# 265

Felicia Walfridson 250 cc

MK Ratten, Sverige. 


För Felicia Walfridson var årets säsong den första med C-Pro, något som också gjort säsongen till lite av inkörnings- och testsäsong.
- Det är ju första året och det har varit lite svårt att hitta den rätta känslan, men nu mot slutet har det gått lite bättre, tycker Felicia. 

Walfridson berömmer chassit och det känns mycket stryktåligt.
- Jag har endast två brutna heat och inget är på grund av något som gått sönder, utan enbart hopkörningar, berättar Felicia.
Slutfacit för säsongen 2016 blev en nionde plats i SM och femte plats i NEZ Championship.
Nu ställer Felicia siktet mot nästa säsong och med detta även motorbyte.
- Planen är att gå upp till 650-klassen.
Vi önskar Felicia lycka till med klassbytet och ser fram mot mer av henne på Crosskart-banorna framöver. 

 


 

# 170
Isak Reiersen 125 cc
Östmarks MFF, Sverige. 

Nykrönte Juniormästaren i Crosskart, Isak Reiersen, liknar sin säsong vid en gigantiskt berg och dalbana. Stadig uppgång i början av säsongen, för att sedan falla fritt utför i slutet av Norrlandsveckan. Isak tog fem av sex möjliga kvalsegrar där upp, men båda tävlingarna slutade med rullningar.
- Skellefteå var bottennappet, jag låg redan då efter Max, då började jag förlora hoppet lite, säger Reiersen.
Men innerst inne visste Isak att det fanns en liten chans kvar. Reiersen var dock pressad att vinna finalen, samtidigt som Max Johansson inte fick vara bättre än femma. Finalen blev en rysare som vi sent ska glömma, likt en skenande bergodalbane-final, där Isak segrade, Max slutade femma och resten är som man säger historia. Isak har nu skrivit in sig i Svensk Motorsports historieböcker för evigt.

- Målsättningen för nästa år är att försvara titeln i klassen och utvecklas med jämna resultat genom säsongen, jag hoppas också bli antagen till juniorlandslaget, det skulle betyda mycket med stöd och hjälp därifrån, avslutar Reiersen.

#124

Sebastian Enholm

Teknis MC, Sverige. 


”Sebbe” som tävlar för Örebroklubben Teknis MC, gillar sitt för året nya C-Pro chassi skarpt. 

- Det är framför allt mer lättkört och mer byggt som en tävlingsbil, konstaterar Enholm efter säsongen som gått. 
Tyvärr hade teamet problem med motorerna i början av säsongen, något som hämmade resultatmässigt. Men till norrlandsveckan och Lycksele var Sebbe med i toppen på riktigt. 

- Det var absoluta höjdpunkten på säsongen, jag var uppe i ledning i några varv av finalen, men slutade på andra plats, berättar Sebastian. 

En femteplats i SM blev slutfacit för Sebbe, som också slutade fyra i sprintcupen. Nu pågår planering för fullt i teamet för nästa säsong. Ombyggnad av startmetoderna och uppgradering av motorerna står högst på listan, rapporterar Sebbe, samtidigt som han passar på att tacka C-Pro för en fin säsong med bra service.


Övrigt 125 cc

Norrmannen Tobias G Andersen rattade hem sjätteplatsen med sin C-Pro i North European Zone Championship. En placering bättre, på femteplats, slutade Andersen i Norska Mästerskapet. En annan Andersen, men i det här fallet med förnamn Linus och klubbadress Haninge MK, tog fjortonde plats med sin C-Pro i SM. I Danska Mästerskapet slutade Nicklas Lucas Jensen på en finfin fjärdeplats.

Bilden:
Tobias G Andersen in action på Höljesbanan. FOTO: Anders Ekström

 


 

#105

Max Johansson

Idkerbergets MK, Sverige. 

Det såg länge ut som Max Johansson skulle bli detta års juniormästare i Crosskart. Mycket länge. Genom en stabil körning genom större delen av säsongen hade Max grepp om SM-guldet. Men via ett sämre resultat i Östmark fanns det möjlighet att bli omkörd i SM-tabellen. Max tappade nog egentligen guldet redan där i Östmark, utan att själv veta om det. Men det var först när dammet lagt sig efter den rafflande finalen på Kägleborgsbanan, som det var ett faktum. Max tappade guldet med en ynka poängs marginal.
- Lycksele var höjdpunkten med segern där, sen har jag ju också varit på pallen i samtliga NEZ-tävlingar i år, berättar SM- och NEZ-tvåan Max Johansson.
Max kan summera säsongen med att konstatera att han varit bästa poängplockare i samtliga serier och även tagit andraplatsen i Sprintcupen. Nästa år väntar Extreme-klassen för Max Johansson. 


Bilden: 
Max Johansson gick för seger i SM, men snubblade på mållinjen och fick ett silver med sig hem från Arboga. FOTO: ANDERS EKSTRÖMSkruvat.se  Crosskart 85cc Cup

Detta som är Svensk Motorsports verkliga plantskola för unga förare, levererade i år ett gigantiskt startfält. Deltagarantalet per tävling låg över tjugofem under hela säsongen. I denna klassen tävlade tre förare med C-pro. MK Team Westoms Alex Gustavsson tog nionde plats i cupen. På en sextonde plats hittar vi Haninge MK:s fart-drottning Felicia Lunde, som även knep sjundeplatsen i Sprintcupen. Karlstads MC:s Erik Andersson befäste 23:e plats.

Bilden:
Felicia Lunde, Haninge MK.    FOTO: ANDERS EKSTRÖM
Crosskart 40+

Haningeföraren Roger Lunde fick sin C-Pro i ordning lagom till Norrlandsveckan, där han direkt visade att han skulle bli att räkna med i klassen. En andraplats redan i första försöket, följde sedan Lunde upp med ytterligare två andraplatser och en niondeplats. Slutfacit blev nia i Cupen, trots att Roger missat de tre inledande deltävlingarna. C-Pro föraren Jon Johansson tävlande för Idkerbergets MK triumferade med segern i Sprintcupen. 

 

 

2016-12-20 @ 19:48:30
Här kommer ett sammandrag från våra fantastiska förare under 2016.
Håll gärna utkik här för det kommer att komma mer nyheter och info under vintern och våren..

cpro2016slutlig_web.pdf


2016-12-11 @ 19:44:16
Hej!
Våren är här och tävlingssäsongen 2016 närmar sig med stormsteg.
 
C-Pro och Öhlins Auto Norden vill bjuda in alla er som har en C-Pro kart att medverka en dag på Kalvholmen för test och inställningar av era Crosskartar och dämpare.
C-Pro finns med och supportar med tips och reservdelar samt grill.
Öhlins Auto Norden finns med och tipsar om inställningar av dämpare samt med utrustning för omshimsning av dämpare.
Vi kommer att bjuda på korv och kaffe
 
Mer detaljerad information kommer senare.
 
Vi vill gärna att ni så snart som möjligt, (dock senast 4/4) meddelat mej med ett svar på detta mail (PeterE.Carlsson@varmevarden.se) om ni tänker medverka.
 
Väl mött
Peter, Tomas och Lars
2016-03-15 @ 13:14:28

Nedan kan ni se priser på kompletta crosskartar 2016 års modell ALLA PRISER INKLUSIVE MOMS

Komplett byggsats crosskart 650 Pris: 87 000 SEK
Komplett byggsats crosskart 85-250 Pris: 79 000 SEK
Utöver ovan kan man vid köp av komplett C-pro även få ett bra pris på stötdämpare TTX 495mm långa 2 vägs eller 3 vägs.

För utförlig leverans förteckning eller prisuppgift på övrigt maila eller ring.

 På förfrågan kan vi bygga nyckelfärdiga kartar

2016-01-19 @ 09:38:29

Efter att summerat vårt första år som en ny aktör inom crosskart med försäljning av byggsatser, nyckelfärdiga crosskartar och reservdelar med på alla SM tävlingar har C-Pro lyckats med att leva upp till vår affärsidé. Kvalité, Prestanda och Tillgänglighet.

Att nu fler har uppmärksammat detta och valt att köpa en C-Pro till nästa säsong är ytterligare ett kvitto på att vi har lagt grunden till något som kan göra crosskart som motorsportsgren ännu större i framtiden. Vi känner stor tillförsikt inför framtiden och jobbar nu hårt med att bygga vidare på detta.

Våra bästa ambassadörer för detta är naturligtvis våra duktiga C-Pro förare och deras team, men även alla andra som tävlar, mekar och servar på olika sätt. För det är just det som gör crosskart till det unika, man tävla i alla åldrar. Hela familjer kan åka i väg och köra tävling på samma ställe och samma helg.

När man sedan lägger till den atmosfär som råder i depå och oftast under race där fairplay är en viktig hörnpelare så borgar det för att vi kommer att få många duktiga idrottmän och kvinnor i framtiden som kommer att göra motorsporten stolta.

Därför vill C-Pro önska våra kunder och alla andra God Jul & Gott nytt år

Vi syns 2016…..

2015-12-24 @ 09:34:31


C-Pro meddelar med glädje att vi har fått en återförsäljare i Norge genom JF Motor.

JF Motor ägs och drivs av Jack Fjelstad.

Jack är känd i crosskartmiljön och har själv tävlat i många år, men har dom sista året trappat ner för att coacha fram sin son Petter.

JF Motor kommer att sälja C-Pro och köra samma koncept som C-Pro gör i Sverige, att supporta kunder med reservdelar på alla NM tävlingar.

Kontaktinfo hittar du här

C-Pro önskar Jack välkommen och lycka till.

 

2015-12-11 @ 10:20:35

Lördagen den 17/10 bjöd crosskartföreningen in till årsmöte och fest i Örebro.

Vid årsmötet tog man upp alla motioner som var inlämnad, och övriga frågor inför 2016 säsongen.

Under kvällen var det prisutdelning från årets Helmia Cup och Sprint cupen, samt middag och musik från både trubadurer och crosskartåkare J

C-pro vill tacka alla för en trevlig crosskartsäsong, och ser framemot 2016.2015-10-21 @ 17:55:41

Västerås MK arrangerade sprint cup finalen.

Helgen bjöd på fint väder och snabba åk.

Man körde de två sista deltävlingarna med en tävling på lördag och finaltävlingen

På söndag.

Andreas Carlsson var total snabbast av alla, även över rally och rallycrossbilarna som var med.

Med en andra plats i den första deltävlingen och första platser i de andra tre tävlingarna var det inget snack om saken. Andreas tog hem titeln som sprint cup mästare 2015!

Mattias Andersson i 250cc klassen kunde även titulera med samma bragd som Andreas, en andra plats och tre första platser i de fyra deltävlingarna.

Stort Grattis Mattias!

För lillbrorsan Markus fattades det två ynka poäng för att hamna på en tredje plats totalt i cupen.Isak Reiersen i sin 125cc C-pro slutade till slut på en tredje plats i Cupen.

Det var en knackig start på säsongen med motorer som inte fungerade, men de två sista tävlingarna hängde han bra med.

Max Johansson slutade på en fjärde plats i cupen.

Vinnare av sprint cupen blev Linus Östlund, och tvåa ble Marcus Svensson.


Alex Gustafsson i 85cc klassen körde in till en sjunde plats i cupen.
Klicka på länken och se när Alex kör sitt finalåk :-)
https://www.facebook.com/alexcrosskart?fref=ts

2015-10-12 @ 19:51:11

Haninge MK var arrangör av årets sista SM tävling, och det var över 100 startande kartar.

Dennis Rådström i 650cc klassen slutade på en tredje plats i tävlingen och som tvåa i SM serien.
Vinnare av SM 2015 blev Per Björnson

Grattis Dennis!

För Andreas Carlsson slutade som trea i SM

Rikard Berglund hamnade på en åttonde plats, och Jimmie Österberg på en elfte plats.

I 250 klassen blev Mattias Andersson på en fin tredje plats, och Markus Andersson en elfte plats.

JSM i 125cc klassen tog Isak Reiersen en femte plats, Max Johansson en sjätte plats, och Linus Andersen på sjunde plats.

Alex Gustafsson i 85cc klassen hamnade till slut på en femtonde plats i sitt debutår.


2015-10-12 @ 19:19:11
I helgen avgjordes 4.de deltävlingen i SM.

Dennis Rådström ångade på ordentligt och va bara centimeter från en första plats,
Tredje plats gick till Jimmie Österberg i sin C-pro. Rikard Berglund slutade på en åttonde plats. Bra kört grabbar!
Vinnare blev Per Björnson från Årgjäng.Andreas Carlsson hade en tung helg med bland annat en krock, men kvalade in sig till en B-final som han vann.
I A-finalen gick tyvärr gummit till förgasaren sönder.

foto:Stefan Lindgren

Brödrerna Andersson hade heller inte turen med sig under helgen. 
Markus vann sitt sista kval och var 2a in i A-finalen. Väl där körde han ihop med en annan som gjorde att hans kart kastades upp i luften. Han rullade ca 4,5 varv.

Mattias var supernära en rullning i 3e omgången efter kontakt med en däcktrave. Men räddade situationen med 20 meters 2-hjulsåkning. Blev 3a i heatet och fick starta  i sista led i A-finalen.Där slutar han tillslut på en 5e plats.


foto:www.dragonezz.com

Linus Andersen kom till start i sin nya C-pro 125cc.
Han körde bra och verkar att trivas i sin nya kart. Cooaste bilden som Dragonezz tog av Linus över hoppet.


foto:www.dragonezz.com

Isak Reiersen i 125cc klassen hade en lyckad helg. Han kvalade in sig til en 5.plats i B-finalen där han slutade som 2.a.
med start från sista led i A-finalen låg han som sjunde kart in i första svängen då gaswireren gick av.
Han fick tyvärr bryta.


foto:www.griddd.se

Max Johansson i samma klass hade en tuff helg.
Han rullade i ett av heatet, men kunde ändå komma sig till C-finalen som han vann.
han slutade på en 4.de plats i B-finalen.


foto:Stefan Lindgren

Alex Gustafsson i 85cc klassen laddade på hårt i helgen. han körde in som 2.a plats i första omgången,
och ångade på med en 3.de plats i andra, och en fjärde plats i tredje.
Detta räckte till en start i B-fnalen. Där blev han 8a.Nästa SM deltävling går i Östmark den 22-23 Augusti.

2015-08-10 @ 19:59:34

Andreas Carlsson blev totalvinnare i NEZ i största klassen i crosskart efter dagens 3e plats i sista deltävlingen!

Han kvalade in sig som nr 2 till A-finalen och när dom stog på startplattan började det regna och hagla så hans startspår var en stor vattenpöl, han kom ut som 6a från starten och efter en startsmäll var han på 4e plats och körde upp sig till 3e plats och höll den placeringen i mål trots en snurrning på näst sista varvet.
http://nwt.se/saffle/st-sport/2015/08/03/carlsson-mastare-i-crosskart

Mattias Andersson i 250cc klassen gick de tungt för i kvalen och kvalade till en b-final, där tog han en stark andraplats och blev runner up till A-finalen. En grym start från sista startled och en stabil körning så tog han sig i mål på en 5e plats och var bäste svensk i tävlingen. Tyvärr missade han brons medaljen med endast en enda poäng.

Markus hade 5 spår i A-finalen och fick en hyffsad start och låg på en 4e plats när han körde ihop med en annan och rattstången krökte sig, körde vidare men varvet efter gick ena bakstötdämparen av, då var de bara att linka imål på en 6e plats ...Det va en tung helg för Max Johansson i 125cc klassen.
Dagen startade med en tjuvstart, och Max blev bortvisad från startplattan.
I andra heatet tog Max en 4.de plats, och klämde till med en vinst i 3.de heatet.
Han slutade med en 3.de plats i C-finalen.Det var också anfra C-pro förare som kom till start i Flisa för att finputsa på formen innan SM i Västerås till helgen.
Det va Rikard Berglund, Jimmie Österberg och Dennis Rådström i 650cc klassen, Isak Reiersen i 125cc klassen och Alex Gustafsson i 85cc klassen.

Alex Gustafsson körde till sig tre fjärdeplatsen i dom inledande heaten.
I C-finalen blev han påkörd och fick bryta. Vi ser fram imot att heja fram Alex i Västerås till helgen :-)Isak Reiersen i 125cc klassen kom till start i Flisa med ny design och motor.
Detta var första tävlingen efter mycket stolpe ut tidligare i säsongen.
Isak började med en heatvinst, och tog två andra platser i dom två sista heaten.
Detta räckte till ett 5. spår i A-finalen.
Han kom ut som fjärde kart, men tappade två platser och slutade på en 6.plats.
Isak säger han är jättenöjd med körningen, och att han ser fram imot tävlingen till helgen.Rikard Berglund i 650cc klassen hade en knackig helg.
Han fick punkering med följd att han rullade. Det blev en del reparationer.
Han körde in till en 4.de plats i det tredje heatet.

Jimmie Österberg därimot gick runt som en glad prick med tre stycken andra platser i dom inledande heaten.
Detta räckte till en start i sista led i A-finalen.
Jimmie körde jättebra och slutade till sist på en 7.de plats.


Dennis Rådström visar styrkebesked inför kommande SM tävling i Västerås.
Han körde till sig två första platser och en tredje plats i dom inledande heaten.
Han körde till sig en femte plats i A-finalen.
Ni kan se film från ett heat här: http://www.facebook.com/RadstromMotorsport2015-08-04 @ 18:02:37
Andreas Carlsson vann NEZ i Lettland efter en hård kamp med Jimmie Walfridson, och Jonathan Walfridsson på 3e platsen.
Det var en svårkörd bana med mycket sönderkörda gruspartier, men väldigt rolig i övrigt säger Andreas.
Han har vunnit 3 av 3 NEZ tävlingar, men måste räkna bort en tävling inför finalen i Flisa, Norge nästa helg. Han ligger 6 poäng före 2an och 10 poäng före 3an med en tävling borträknad. 


 
Mattias Andersson i 250cc klassen körde in till en 3de plats i sin klass.


Max Johansson i 125cc klassen körde in till en 6. plats i sin klass.2015-08-04 @ 17:12:03
Andreas Carlsson från Säffle i 650cc klassen tog hem segern i andra deltävlingen i NEZ som gick i Litauen den 11/7.
Han inledde med en två första platser och en andra plats i dom inledande heaten.
Detta räckte till en pole position i A-finalen.

Andreas var mer eller mindre ohotad under finalen, och kunde defilera in i mål som vinnare.

Mattias Andersson i 250cc klassen hade en bra dag, men tyvärr så gick avgasröret sönder under A-finalen som han ledde.
Mattias klarte att ta sig in i mål som fjärde man.

Max Johansson i 125cc klassen kvalade in i B-final.
Tyvärr för Max så körde han in till en tredje plats i B-finalen.

Nu till helgen körs tredje deltävlingen i NEZ i Riga.
C-pro återkommer med en uppdatering.

2015-07-16 @ 12:27:32
Under helgen kördes andra deltävlingen i Helmia cup i Laxå.

I 125cc klassen började dagen lite knackigt för Max Johansson med att ett stag till växelspaken
som gick av i första heatet.
Sen blev det en snurrning i andra heatet, men i tredje heatet drog han till med en seger.
Och efter en suverän insats i finalen kunde han till slut komma i mål som trea.
Stort Grattis till Max!
Vinnare blev Marcus SvenssonI 250cc klassen började Mattias Andersson med en andra plats i första heatet med lite tur efter närkontakt medledaren av heatet.
Andra heatet så blev det vinst efter att ha tagit starten från sista led.
I tredje heatet så blev han tvåa efter en miss i starten. Han fick inte in tvåans växel, utan fick börja om på nytt.
Men det räckte ändå till en start i första led i A-finalen mellan Jocke Wicsell och Robert Bergman.
Alla fick till en bra start och gick in i första svängen i bredd, men efter en hård fight genom sex varv tog till slut Jocke hem segern.
Mattias körde in till en andra plats.
I 650cc klassen kom Jimmie Österberg till start i sin nybyggda C-Pro kart som han gjorde premiär med i Jönköping
helgen innan. Han började med en tredje plats i första heatet. Han va inte riktigt nöjd, men gjorde en del justeringar som visade sig
va rätt. Han drog till och vann både andra och tredje heaten.
I finalen tog han starten och kunde hålla undan från en hårt jagande Anders Michalack och gick i mål som segrare.
Detta va första vinsten för Jimmie i en crosskarttävling.
C-Pro är mycket imponerad av Jimmie, att komma tillbaka så snabbt efter den otäcka rullningen som han hade i Höljes för några
veckor sen.2015-06-15 @ 18:10:09
Dennis Rådström från Östmarks MFF körde under helgen 2.a deltävlingen i NM.
Tävlingen arrangerades av NAF Gjövik.
Det gick riktigt bra för Dennis som tog sig hela vägen fram till första startled i A-finalen.
Han tappade ner til en fjärde plats då han fick en dålig start.
Men Dennis ger inte upp så lätt, han plockade en efter en och slutade till slut på en fin andra plats.
Vinnare blev Jonathan Walfridson från MK Ratten.
 
2015-06-15 @ 17:34:13
Under helgen blev 3.de deltävlingen i SM kört på Tabergsbanan i Jönköping.
Det var första gången som klubben arrangerade ett SM för crosskart, och det
var lite inkörningsproblemer. Men det är sån man tar lärdom av till nästa gång.

Vädret varierade från sol, regn, störtregn till blåst o kallt, vilket gjorde det svårt för arrangören
och förarna.

I 85cc klassen körde Alex Gustavsson in till en 14.plats totalt.
Isak Reiersen i 125cc klassen hade åter en tuff helg som slutade med
ett svartflagg i C-finalen. Han fick en 22. plats.

Max Johansson därimot hade rejäl fart denna dag och körde sig in till en fjärde plats i A-finalen.
Här en bild av pappa Jon och Max inför starten i A-finalen.... Grattis Max.Markus Andersson i 250cc klassen hade en tuff dag. Han fick tyvärr motorproblem under B-finalen och va tvungen
att bryta. Storebror Mattias gick in i A-finalen med 27 poäng från dom inledande omgångarna och hade "pole position"
Tyvärr så va Mattias med i en incident som knuffande ner honom till en 7. plats.Jimmie Österberg från Arvika som kraschade sin kart i Höljes tog beslutet redan samma dag att köra i Jönköping.
På under två veckor har han och pappa Per byggd upp en ny C-pro.
Jimmie körde bra med sin nya kart. Dom sista inställningarna gjorde han på träningen inför tävlingen.
Han körde in till en 13.plats. bra kört med tanke på att sitta en helt ny kart.

 
bild:Stefan Lundgren

För Dennis Rådström kom äntligen det han jobbar för. En pallplats!
Han ångade på i dom inledande omgångarna och tog till slut hem andra platsen i A-finalen.

Andreas Carlsson hade en tuffare dag. Med vinst i dom två inledande omgångarna började motorn att spöka i den
tredje omgången. Med en hostande motor kom han till start i A-finalen och slutade som femte man.
Rikard Berglund slutade på en sjunde plats i A-finalen.
Under ser ni uppställningen inför A-finalen.
Vinnaren blev Per Björnson från Årjäng.

bild:Ingmar Nilsson


2015-06-08 @ 18:37:52
23-24 maj blev första deltävlingen i NEZ + andra deltävlingen i SM körd på Höljes motorstadion.
162 anmälda förare från 7 olika länder blev det tidernas största arrangemang inom crosskarten.
Med Finnskoga MK som arrangör så blev det en magisk helg. Vi på C-pro kan inget annat än att ta av oss hatten för klubben!

Med så många startande så kunde det inte bli annat än mycket action. Och när alla vill vinna så blir det tufft.
Det kunde man se på resultatlistan i 650cc klassen efter dom tre inledande omgångarna. Det va 7 förare som hade 27
poäng inför A-finalen.

Andreas Carlsson I sin 650cc C-pro är verkligen på hugget. Han har vunnit allt han har deltagit i så långt i år, och varför sluta här?
Med en studsande far vid målkurvan och en skrikande mor och syster på läktaren kunde man se Andreas åter ta en första plats i A-finalen.
kolla gärna länken som visar Andreas sitt finalåk: https://www.facebook.com/AndreasCarlssonCrosskartteam?fref=ts

Dennis Rådström från ÖMFF hade också 27 poäng inför A-finalen, men blev tyvärr påkörd och rullade. Som tur gick det bra med Dennis.

Rikard Berglund som kör för SMK Gävle i sin C-pro slutade på en fin fin fjärde plats. Kan nämna att Rikard också hade 27 poäng
med sig från dom inledande omgångarna.
Brödrarna Andersson från MK Kopparberg hade det tuffare i 250cc klassen. Med 20 poäng från dom inledande omgångarna startade Mattias och
lillbrorsan Markus med sina 21 poäng brevid varandra i B-finalen. Mattias och Markus kom in som 1. och 2. kart i b-finalen, men Markus fick besked
efteråt att han blivit svartflaggat för o ha kört fel in i alternativspåret. Han blev knuffad av en annan kart, och för att unvika en krasch så va han tvungen
att göra så. Olyckligtvis så fick inte funktionärerna besked från dommarna att svartflagga Markus, utan hörde över högtalarna inför A-finalen att hans namn
inte va med blant dom nio. Otroligt tråkigt för Markus!
Mattias gick vidare til A-finalen och slutade på en 7.de plats.
https://www.facebook.com/brodernaanderssonmotorsport?pnref=story


I 125cc klassen var Max Johansson och Isak Reiersen anmälda i varsin C-pro. För Isak blev det en helg som man hälst vill glömma. Han startade med en andra plats
i den första omgången, andra omgången blev han svartflaggad då han körde in i en motståndare.
Tredje omgången blev det en femte plats.
Med 7 poäng tog han sig till D-finalen, men i andra kurvan gick det riktigt snett och han rullar sin kart rejält. Som tur gick det bra med Isak.
https://sbfplay.solidtango.com/video/highlights-fran-crosskart-sm-i-holjes 

Max Johansson derimot hade bättre flyt. Med 17 poäng från dom inledande omgångarna startade han i "pole position i C-finalen, och vann.
I B-finalen slutade han till slut som femma.
Den här sköna killen gör alla glad laughing Alex Gustavsson ledde sitt heat i första omgången, men missade tyvärr alternativspåret och blev
svartflaggad. Men han hade bot för det. Pappa fick besked att skriva in "ALTERNATIV" på ratten.
Alex hade bra framfart under helgen, han blev tvåa i D-finalen och slutade som sexa i C-finalen. Bra kört Alex! Och pappa som såg till
att karten va tipp topp under helgen wink2015-05-27 @ 18:53:28
Söndagen den 17. maj arrangerade SMK Arboga andra deltävlingen i sprintcupen.
Mot lördagens fina väder då SM blev körd så va inte vädergudarna på förarnas sida.
Ösregn var bara förnamnet.
Det var många som fick för mycket av det goda och slängde in handduken.
Bland dom va Isak Reiersen som fick sig en rejäl kallsup då han traff en vattenpöl.

Men det va dom som trotsade vädret och nötade på.
I 650 klassen tog Andreas Carlsson åter en första plats.
Mattias Andersson som kör i 250 klassen utklassade sina motståndare och tog en välförtjänt 1.plats
Lillbrorsan Markus körde in på en 3.plats.

I 125cc klassen körde Max Johansson in på en 6.plats och Isak Reiersen på en 9. plats
Vinnaren i denna klassen blev Oliver Solberg från MK Ratten.

Alex Gustavsson i 85cc klassen tog en 8.plats
Vinnaren blev till slut Oskar Andersson från Vimmerby MS.
2015-05-27 @ 17:40:26

Andreas Carlsson från Säffle i sin C-pro 650cc var överlägsen under helgens tävling.
Han vann dom tre inledande heaten samt A-finalen utan problem.
Dennis Rådström därimot hade en rafflande fight med flerfaldige mästaren Björnson,
men klarade till slut köra in till en andra plats i finalen. Rikard Berglund körde in till en sjätte plats.För Brödrerna Andersson i 250cc klassen var inte denna dagen nåt att skriva in i historieböckarna.
Det stämde inte helt med körningen under dagen, men båda tog sig till A-finalen.
Men oturligt bröt båda i finalen. Vinnare blev Tommie Svärd.

Max Johansson i 125cc klassen hade en knackig start på dagen.
I första heatet var han tvungen att bryta då han körde av ett styrstag.
Men Max är inte den första som ger sig! Han körde som en hjälte dom sista heaten
och det räckte till en plats i B-finalen. I B-finalen hade hornen växt ut på riktigt, och han vann
utan större bekymmer. Med en plats i sista ledet i A-finalen var det bara att ge allt. Oturligt var han med om
en insident i början på heatet, men körde in till en sjätteplats. Bra kört Max!

Isak Reiersen från Torsby gjorde debut i 125cc klassen i sin C-pro.
I första heatet körde han in till en tredje plats, och det blev heatseger i dom två sista.
Det räckte till att få starta från första led i A-finalen.
Starten i finalen blev inte som förväntat, och han kom ut som sjunde kart.
Men han hade turen med sig och klarade styra undan den insident som blev i andra svängen efter starten.
Sen var det bara att gasa, och han tog sig in i mål som fjärde man. Vinnare i 125cc blev Linus Östlund från finnskoga MKAlex Gustavsson från Arvika gjorde debut i SM i sin C-pro 85cc. Han gjorde mycket bra ifrån sig! Så bra att han
körde in till vinst i C-finalen.I B-finalen slutade Alex på en fjärde plats.


2015-05-20 @ 20:15:40
I dag gick första deltävlingen i Helmia Cup, och arragören var Vara MK.

Dennis Rådström från Torsby i sin C-pro tog hem segern i 650cc klassen.
Andreas Carlsson hade en strulig dag, och hamnade till slut på en åttonde plats i A-finalen.


Foto:PC

I 250 klassen blev det en hård fight.
Vinnaren blev till slut Tommie Svärd, Brödrerna Andersson ångar på med sina C-pro's och den gången var det
lillebror Markus som tog andra platsen före storebror Mattias.


Foto:PC

I 125cc klassen var Max Johansson med i sin C-pro, och han har som målsättning att köra A-finaler i år.
Max står upp till målsättningen, men han fick lite strul med motorn under A-finalen och kom till slut in som fjärde man.
Vinnaren blev Linus Östlund från Finnskoga MK.


Foto:PC

Vill också rikta ett stort tack till Vara MK för ett bra arrangemang.
2015-05-02 @ 19:34:49
Söndag 26/4 körde man en kombinerad sprinttävlingen vid vinkelvägen i Torsby.
En tävling där man körde folkracebilar, rallybilar och crosskartar.

Andreas Carlsson från Säffle i sin C-pro tog hel segern i klassen 250/650 cc klassen,
och även bästa tid i alla klasser.


Foto:BR


I 85/125cc klassen tog Isak Reiersen en andra plats i sin C-pro. Vinnaren blev Nikolai Haldammen.


Foto:BR
2015-04-28 @ 19:47:02

Ånnaboda visade sin bästa sida under helgens första deltävling i sprintcupen. Vädret var perfekt och det var många anmälda ekipage.
Backen visade sig vara utmanade, och det var några avåkningar, både med MC och crosskart. Lyckligtvis så gick det bra med förarna.
För C-pro's förare så var det en bra helg. I 85cc klassen gjorde Alex Gustavsson debut, och han körde in til en 7.de plats. Alex förbättrade 
sin tid för varje omgång. Bra Kört Alex !!!

Foto:BR

I 125cc klassen gjorde också Isak Reiersen och Max Johansson debut i sina nya C-pro kartar.
Isak slutade på en sjätteplats och Max på en åttonde plats. Vinnaren blev Linus Östlund.


      Foto:BR                                                    Foto: C Gustavsson                        Foto:BR


I 250cc klassen var det åter en hård fight mellan brödrarna Andersson, Lillbrorsan va snabbast i garaget.
Men i Ånnabodabacken visade storebror Mattias vart skåpet ska stå. 
Mattias blev nummer två och Markus nr tre. Vinnaren blev Martin Jacobsson
Pappa Thomas hade fullt upp med att med att hjälpa till i depot under dagen.


Foto:BR                                                                                   Foto:BR


I 650 klassen blev det Rikard Berglund i en C-pro som tog hem segern. Andreas Carlsson från Säffle tog andra platsen,
och på fjärde plats Dennis Rådström.
Andreas ledde inför sista omgången, men Berglund klämde till med ett kanonåk och vann till slut med hela 0,02 sekunder :-)


 Foto:BR                                                                                 Foto:BR  

Slutresultaten kan man läsa på:http://www.svenskcrosskart.se/nyheter/resultat-fr%C3%A5n-%C3%A5nnabodabacken-2015


2015-04-28 @ 19:10:47
Andreas Carlsson stressar inte inför helgens tävlingar i Ånnaboda och Torsby.
Med många års erfarenheter inom crosskarten skyndar han långsamt och vet att
man inte bör vara först färdig med karten för att ligga först ute på banan!

2015-04-20 @ 20:26:46
Markus och Mattias Andersson från MK Kopparberg tävlar i samma klass med varsin C-pro.
Även i garaget tävlar dom om vem som är bäst ;-)
Den här omgången är det Markus som leder över storbrorsan.
Ska bli spännade att följa dessa två herrar under säsongen!foto: Markus Andersson
2015-04-20 @ 20:08:53
Max Johansson från Idkerberget införskaffade sin C-pro hösten förra året.
I vinter har han fixat o donat hemma i garaget så att allt är 100% innan sommarens tävlingar drar igång.
Max kör andra året i 125cc klassen och hans målsättning enligt han själv är att köra A finaler i SM!
C-pro önskar Max lycka till :)


http://www.dt.se/sport/motor/crosskart-ar-vagen-till-max-drom
2015-04-20 @ 19:34:40
Nyförvärvet i 125cc klassen Isak Reiersen 11år fick under helgen testat sin nya C-pro på Östmarks motorbana.

Det ska bli jättekul att tävlingssäsongen drar igång säger Isak, men det kommer bli stentufft!
125cc klassen har otroligt många duktiga förare, målsättningen i 2015 blir att prova och ta sig til A-finalerna ;-)Foto: Emilsson Motorsport & foto


2015-04-20 @ 17:47:26
Lördag 18/4 arrangerade KNA Solör motorsport en tävling för crosskart och folkracebilar.
C-pro föraren Dennis Rådström var anmäld i 650cc klassen.
Det blev en heatseger och två 3.de platser i dom inledande heaten.
I finalen tog Dennis hem en andra plats!

2015-04-20 @ 17:17:22
Under påskhelgen var C-pro på Elmiamässan tillsammans med förarföreningen för att visa fram våran crosskart.
Det var ett stort intresse av denna motorsport med många besökande vid montern.

2015-04-20 @ 16:47:09
C-pro har fått inbjudan av förarföreningen att stå vid deras monter B05:10 Hall B vid Årets Bilsport Performance Show under påskhelgen 3-6 April
Här kommer vi som tillverkar crosskartar visa fram våra produkter och svara på frågor tillsammmans med förarföreningen.
Ta chansen och kom in på en fika och prata crosskart med oss!

http://www.custommotorshow.se
2015-03-11 @ 07:50:31
En ny cup serie är nu klar, HELMIA CUP. Denna cup har samordnats av Förarföreningen(www.svenskcrosskart.se) och arrangerade klubbar.

HELMIA CUP 2015

2 Maj Lidköping
13 Juni Laxå
27 juni Likenäs

Ni som funderar på att deltaga, men inte inte har någon crosskart! Ta kontakt med oss på C-pro!
2015-03-02 @ 15:50:14
Idag hade Västra Bilsportförbundet prisutdelning för 2014 års DM/FM mästerskap.
C-pro's förare kammade hem 7 av dom totalt 12 priser som delades ut!

Stort Grattis till alla förare!

//Peter och Tomas

2015-02-21 @ 20:31:49

Alex Gustafsson 9 år kommer att köra C-pro i 85cc klassen i 2015.Det ska bli riktig kul att se Alex i den nya karten vid premiären i Ånnaboda i slutet av april.
2015-02-19 @ 17:07:10
Vi har valt att forsätta ha vårat erbjudande på kompletta C-Pro samt fram och bakvagns delar.
se mer under Erbjudande
2014-11-04 @ 19:22:50
C-Pro förarna som fixade pallplatser i årets SM och Sprintcup var Isak Reiersen, Isak Nordström, Markus Andersson, Dennis Rådström och Andreas Carlsson

Grattis Isak, Isac, Markus, Dennis och Andreas
2014-09-30 @ 22:08:57
Resultat:

650 klassen

1a Andreas Carlsson
2a Dennis Rådström
6a Rikard Berglund


250 klassen

4a Mattias Andersson
5a Markus Andersson


125 klassen

2a Isac Nordström


85 klassen

1a Isak Reiersen

Grattis till bra körning..
2014-09-29 @ 20:26:51

650 klassen
3a Andreas Carlsson
4a Dennis Rådström
5a Rikard Berglund (ej hela säsongen med C-pro)
13e Jimmie Österberg (C-pro hybrid)

250 Klassen
3a Markus Andersson
4a Mattias Andersson

125 Klassen
8a Isac Nordström

85 Klassen
1a Isak Reiersen (C-Pro hybrid)

Vi gratulerar alla till årets resultat...

2014-09-29 @ 20:08:40

Nu är vi igång med hemsidan för att ytterligare ta ett steg i utvecklingen av företaget C-Pro.
Vi hoppas att många kommer att finna glädje i att följa oss här och så småningom få möjligheten att nyttja vår webbshop som kommer att starta senare.
men innan dess så finns vi att nå ändå och kommer att vara så behjälpliga vi kan.

2014-09-29 @ 19:53:36